Godmorgon läsare!

Igår var Maria och jag i Bäl på norra Gotland och hämtade radioapparater. Mycket trevligt folk. Dom skulle sälja sommarstugan och var tvugna att tömma densamma. Det blev en radiogrammfon av märket EIA, en radio av märket Tjerneld samt en gungstol !!!. Dom hade mera grejor. En vevgrammofon av "resemodell". Väldigt smidig inbyggd i en lite kappsäck. Mannen i fråga satte på en stenkaka och vi lyssnade och njöt. Vevgrammofonen ville han dock behålla. Dom plockade också fram en kartong med gamla kameror. Den var jag egentligen också intresserad av. Men jag kunde inte bjuda ett pris på den så dom skulle annonsera ut dessa.
Jag har kanske skrivit det förut, men gör det igen. Det är så himla trevligt att komma ikring och träffa alla trevliga människor
Ibland tar jag och Maria (när hon är med) det som en utflykt och har med oss kaffekorg. Ibland blir vi bjudna på kaffe. På hemvägen igår besökte vi några kyrkor. Vi har som mål att besöka alla Gotlands kyrkor. Tror att vi har 15-20 stycken kvar.
När vi på hemväg kom till Hemse så råkade vi hamna bakom "Ragnar Vanheden" (Ulf Brunnberg) i Jönssonligan. Han hade en fräsig bil skall jag säga. Stor, bred, låg och sportig. Som ni förstår så hann vi inte ligga bakom så länge att jag kunde se vad det var för sort. Kan ha varit en ny Mustang. Den var lite för stor för att vara Corvette och väldigt bred. Men jag är inte så bra på jänkare. Kan naturligtvis ha varit en Koenigsegg också. Svårt att säga eftersom jag inte hann se framsidan och för lite av baken. Nu körde han rätt lugnt i och för sig, men jag hade kärra efter med grejor på så jag ville inte gasa för mycket. 
Vi åkte vid ca. 09:30 och kom hem ca. 15:00. Då skulle grejorna lastas av (Erik hjälpte mig när han kom hem). Emil skulle till fotbollsträning, vi skulle äta/laga mat, åka och handla, till Mor Iris och koppla in hennes stereo som hon fick i 90årsdagspresent. Hon blev väldigt nöjd med den.
Idag skall vi gratta Erik som fyller 19 år. Det gör vi när han kommer hem från gymnasiet.
Nu skall jag registrera grejor för samlingen, nästan ett heltidsjobb. Men först skall jag gå ut med Loke. Trodde nästan det skulle bli regn men nu skiner solen igen.
Ha en bra dag, sköt om er.


Godförmiddag läsare!

Egentligen är det lite konstigt. Tidigare i våras var jsg hos Synsam i Hemse och testade synen. Det kom ett erbjudande på posten. Kan väl vara bra tänkte jag, att testa. Den har säkert blivit sämre sen sist. Döm om min förvåning, synen har blivit bättre. Optikern blev lika förvånad som jag. Detta händer egentligen inte sa hon. Så till mig fick dom inte sälja några nya glas. Dock justerade hon dom och fixade till dom lite. Helt gratis. Det var ju snällt. Mina blodvärden har ju heller aldrig varit så bra som dom är nu. Eller just nu, kanske jag skall säga.
Då kommer allt det andra, med alla prover och tester. Jag har ju skrivit om det förut. Men det kommer mera.
Jag har fått svar på en del tester och prover. Det finns en "diskret" förändring i hjärnan. Vad det innebär vet jag inte. Remiss har ju gått iväg till Neurologen. Jag har fått kallelse och skall dit 14:e Juli. Hoppas man då får vta vad denna förändring innebär. Tankspridd och glömsk är jag ju förut. Kan det bli sämre med detta? Kan det kanske bli.
Men före detta skall jag på sömnregistrering på Fyslabb 8:e Juni. Min sömn är ju inte vad den borde vara. Egentligen rätt obefintlig. Detta påverkar ju det mentala sinnet i hög grad.
Totalt är det då åtta undersökningar sedan April.
Jag mår väl ganska bra men är rätt slutkörd både fysiskt och psykiskt. Är inte så social heller just nu. Det som håller ångan uppe är ju min samling. Den ger så himla mycket, socialt, psykiskt och fysiskt.
I torsdags var jag vid Endrells i Hemse för att hämta deras förstsålda färg-tv. Himla trevligt. Det blev ju lite mer förstås. Tre stycken TV-ar, en radio och en gammal Monark värmefläkt. Fantastiskt kul. Detta bidrag, som jag fick gratis, är jag mycket stolt över.
I lördagskväll ringde en trevlig man (80 år sa han att han var) från Slite. Han hade hittat en gammal tidning från 2007. Där hade jag en annons om att jag önskade köpa gamla radioapparater. Det är rätt otroligt egentligen, men så var det. Detta är alltså enda gången jag annonserat.
Nåväl, han hade en gammal radio och en gammal radiogrammfon som han inte ville slänga på tippen. Han, som dom flesta andra jag fått av, ville ge dom till någon som tar var på dom. Och det gör jag.
Skall ringa till honom nu och eventuellt åka dit på torsdag.
 Direkt efter ringde en trevlig tjej från Burs(dom har en son i min son Emils klass) som hade ett frysskåp som jag skulle "få". Vi hade pratat om detta tidigare i våras. Vi skulle byta mot en, av mig, hembakt limpa. Mycket trevligt.
 Detta hämtade jag i söndags förmiddags. På eftermiddagen var det kalas på Björklunda för min mor Iris. Hon fyllde nittio år i fredags. Detta var också mycket trevlig och väldigt god mat.
 Detta får räcka för idag. Skall snart ut med vår hund Loke.
Ha en skön dag, sköt om er.
Med reservation för felstavning, Peja


Godmorgon läsare!

Jag tänkte att jag skulle skriva om annat än sjukdomar och apparater, men denna gång blir det nog mest sjukdomar. Undersökningarna är inte slut än. I morron skall jag in på "luftmassemätning". Låter som min gamla Vovo 70. När jag var på fastlandet för några år sedan så pajjade luftmassemätaren på densamms.Bilen stendog. Bärgningsbil till verkstad och 6500:- fattigare. Samt 1500:- till bärgningsbilen. Hoppas det inte blir samma resulat för mig.
Igår ringde min läkare. Jag hade varit o tagit blodprov på morronen. Och dom var toppenbra. Så bra kolestorolvärden har jag aldrig haft. Normalt brukar dom inte ringa om proven är bra. Men hon tyckte att jag behövde lite positivitet och glädje i dessa provernas och testernas tider. Däremot hade hon ett annat besked. Dom har hittat något i min hjärna. Det ser jag som något positivt. Jag trodde det var precis tomt där. Men det kan vara negativt. Hon hade skickat ut ett brev till mig och ville väl inte säga vad det handlade om. Det var bättre att Neurologerna tog hand om sa hon.
Får se vad det innebär.
Ha en härligt varm och skön dag.
Sköt om er. 

Mera apparater!

Förut har jag tjatat om min hälsa. Nu blir det väl lite tjat om min samling. Härom dagen var jag ju i Hejnum och kollade på grejor. Han hade 45 (tror jag det var) tvapparater. En del dokumentation samt lite andra grejor som passar i min samling. Allt detta skall jag hämta hem nu i Maj. På torsdag skall jag till stan för att hämta en Radio-tv-grammofon vid Malmrosrondellen. Då skall jag också sammanträffa med annan person som har två radioapparater han vill bli av med. På söndag skall jag hämta upp en Bang & Olufsen TV, också i Visby. Och i går ringde en snubbe från Näs. Han hade en gammal radio han ville bli av med. Jag och min son Erik åkte ut till honom igårkväll. Vi kom hem med nämnda radio, en lådkamera, två skrivmaskiner, och en monteringslåda för transistorradio i bil. Det är lite extra kul att få grejor från min hemsocken. När jag åker och hämtar radio/tv-apparater så slutar det ofta med att jag kommer hem med mycket mera. Samlingen växer lavinartat. Tack alla goda människor som tänker på mig. Mycket givande helg och vecka. Ha en bra dag, sköt om er.

RSS 2.0