Godmorgon!

Härlig morron. Solen skiner och jag med den. Loke (vår hund) och jag gick promenad i morse kl. 07:00. Nu är det städning som gäller. Jag och grabbarna skall hjälpas åt. Maria (min sambo) kommer till Visby med båten straxt efter 24:00 inatt och skall hämtas. Hoppas ni kom ihåg att ställa om till sommartid. Sköt om er.

Fint väder idag, fast svalare

Godmiddag! Härligt väder idag igen. Jag och en kompis skall till Grötlingbo för att kolla på prylar till Prylbodi. Hoppas det blir något att ta med därifrån. Erik och jag har samlat ihop lite prylar här hemifrån som skall med. Otroligt vad man kan samla på sig egentligen, i alla fall jag. Tankar om en prylbod/loppis har väl alltid funnits i bakhuvudet. Kanske därför jag har så mycket grejor. Sen kommer det alltid med en massa annat när jag hämtar radioapparater. I morron är det städning som gäller. Maria kommer ju hem i morron kväll. Sköt om er.

Tvätten igen

Godmorron! Så var det dags för tvättsortering igen. Två-tre korgar skulle jag tro. Tvättade en maskin igår, hängde på tork idag. Startade också en maskin till. Undrar hur många maskiner det tvättas här i veckan egentlligen. Sen igår morse är jag gräsänkling. Maria (min sambo) är på fastlandet och hälsar på släkten. Hennes bror med sambo har fått en son. Så nu gäller det att hålla ordning här hemma. Jag får hjälp med Loke (vår hund) av en kompis till oss. Hon kom igår ca. 11:30 och hämtade honom. När hon kom tillbaka fikade vi. Mycket trevligt och väldigt snällt att hon hjälper mig. Min hälsa är lite vacklande. Igårkväll var jag så yr så det var svårt att gå. Kunde inte fästa blicken. Kändes obehagligt. Men idag känns det bättre. Nej, nu måste jag ta hand om tvätt och städ. Sköt om er, om det är någon som läser min blogg. Några är det nog. Jag har fått någon komentar i alla fall. Bra gjort "folks".

Radiosamlingen

Godmorgon! En ny härligt solig dag. Erik (min äldste son) är ledig idag. Vi skall åka ut till Näs och kolla till radiosamlingen. Den skall ju flyttas till Grötlingbo under våren. 500-600 grejor samt hyllor till dessa. Blir något att bita i. Jag har väl ett hundratal grejor här hemma som också skall till Grötlingbo. Får det plats? Jag vet inte. Ha en bra dag.

Tullen i Mongoliet

Godmorgon!  Hittade denna bild när jag letade efter "radiofoto". Det är vid tullen i Mongoliet. Killen (ca.7 år) på bilden sprang runt på tåget och frågade om man ville växla valuta (svart naturligtvis). Ville man det så kom hans mamma efter en stund med "kassan". När vi skulle växla så kom tullgubben. Jag och Janice blev väldigt nervösa. Men mamman slängde ut tullgubben, bara så där. Mongoliet är väldigt korrumperat som ni förstår.Godmorgon!  Hittade denna bild när jag letade efter

Dålit sjaukar u orkede int jeite leite

Gomorron! Igår blev det inte så mycket dator för min del. Var däckad av värk. Det har varit rätt tungt nu några veckor. Tänkte egentligen inte skriva så mycket om min sjukdomsbild egentligen. Men jag får nog tänka om. Det känns ganska skönt att få skriva av sig.

Mongoliet igen

Glömde skriva att jag igår såg fortsättningen på tvprogrammet från Mongoliet. Jag och mitt resesällskap Janice var på "safari" i Gobiöknen, västerut från huvydstaden Ulaanbaatar. Programmet var från östra sidan. Där var det ganska frodig natur, men vägarna var lika dåliga. Framöver kommer jag att lägga in foto, kanske även film (om detgår), på bloggen. Filmerna från resan är väldigt guppiga kan jag säga. Helt omöjligt att sitta still. Vägarna (nästan obefintliga) var ytterst sällan asfalterade och man flög mellan golv och tak. Det värsta var när vi mötte långtradare, och då menar jag lååångtradare, och kolonner. Då såg man inget för all damm. För övrigt ett väldigt trevligt och fascinerande land med trevliga människor.

Godförmiddag

Igår blev det inte så mycket bloggat. Satt mest och redigerade samt la in kategorier. Jag är ju nybloggare så det tar väl ett tag förrän man blir varm i kläderna. Dessutom hade jag besök igår. På förmiddagen så kom Christina ifrån Näs med sin hund, som är syster till vår hund Loke. Väldigt trevlig. Satt och pratde/fikade ca. en timme. Sen var det dags att gå hundpromenad. Jag gick utan rollatorn. Funkade ganska bra. Lite krångligt är det ju att gå med både hund och rollatorn. Hem till gården missade jag men såg det senare på TV4 Play. På eftermiddagen gick jag emot Emil när han slutade skolan. Han hade två kompisar med sig hem. Sen kom ett besök till. Tårtan alias Tommy Larsson kom ca. 15.30. Han fick bara en slät kopp kaffe, hade inget kaffebröd. På kvällen var jag ganska trött i hela ansiktet. Jag sover ungefär två hela nätter i veckan. Kanske inte så konstigt att man är trött. Nu skall jag skriva väder. Det gör jag varje dag.

Berättelser ur mitt liv

Här kommer jag att berätta händelser ur mitt liv. Bland annat iskörnigen på Burgsviken is 1978, då min bil brakade igenom. Detta engagerade nästan hela Näs sockens undomar och många från andra socknar.

Samlingen

Här kommer jag att skriva om min samling, som nu uppgår till 600-700 artiklar.

Presentation av mig

Skulle väl ha presenterat mig förut, men bättre sent än aldrig.
Jag är en man i mina bästa år. Född 1959. Är sjukpensionär sen några år tillbaka. Arbetsskadad rygg med värk i rygg och höger ben(ibland svår)hela tiden. Går med kryckor/rollator i mellanåt. Bor med min familj (sambo Maria och två söner Erik 18, Emil 11) i Havdhem på södra Gotland (samt katten Algot och hunden Loke). Har en gedigen samling av radioapparater. Men även andra gamla saker finns där.

Mongoliet

Såg ett tvprogram i går från Mongoliet. Det fick mig att minnas tillbaka till våren 2007. Dom helt obefintliga vägarna där chaufförerna kör som vildar. På  tvådagarstrippen ut i Gobiöknen fick bussen punktering minst 4 gånger. Det finns så mycket att berätta om denna resa så jag återkommer i ärendet. Skall försöka berätta från första dagen.

En ny underbar dag

Jag brukar säga att morronen är bäst. Då kan man forma dagen, på kvällen är det försent.
Annars blir det väl en vanlig dag, i all enkelhet. 11:50 är naturligtvis dagens viktigaste händelse:"Hem till Gården" eller Emmerdale farm som den heter på Engelska.

Tvätten sorterad och inlagd

Nu är tvätten sorterad och inlagd, jag har sett "Hem till gården" och fått kaffe med Semla. Vad kan man mer begära?

Tvätt korgen full,,,igen

Tur att det bara är tvättkorgen som är full.

Peja och tuppen

Peja och tuppen.

Denna bild togs vid Radio Gotlands besök med "Gotland Runt" ca.år 2000. Tuppen hittade jag i Lantmännens gamla förråd i Burgsvik (som en kompis hade köpt). Tuppen använde jag som skylt vid vägen eftersom vi sålde ägg (hittade ingen höna). Den finns nu vid Drakarve i Näs.


Tvättning och städning

Godmorgon (middag?).
Så har man då fått i sig morronkaffet med tilltugg. Min sambo Maria tar en vals med snabeldraken (dammsugaren) och jag skall lägga ihop tvätten. Den faller under min lott. Jag skall försöka lägga in lite bilder här på min blogg och skriva lite historia om mitt, ibland, händelserika (i alla falll tycker jag det) liv.

Emils fröer och julgran

Kom just in efter att ha levererat fröer som min son Emil sålt. Rätt passande, han säljer för "Emils trädgård".
Erik (min äldste son) övningkörde, Emil levererade och jag satt och njöt av åkturen.
Vår julgran som jag ställde ut i en snödriva tjugondag knut är fortfarande grön. Tänkte se hur länge den klarar sig. Den börjar faktiskt knoppa sig. En känd krönikör från Burgsvik har gjort ett liknande experiment. Vet ej hur det gick. Jag fick i alla fall ställa min i vattenhink nu i brist på snö.
Skall nu ta en kopp kaffe, igen.

Ny härlig dag

Godmorgon!
Steg upp vid sjutiden till en ny härligt dag. Kallt och blåser men solen skiner och värmer, lite i alla fall. Min sambo kom hem och gick ut med hunden Loke. Jag kan tyvärr inte gå så bra just nu så Maria (min sambo) och våra två söner får gå dom längre sträckorna. Jag tar dom kortare dito. Skall nu ta en kopp kaffe och kolla tidningen. Kanske är det några bra annonser på köp och säljsidorna. Återkommer om detta.

Inget mer idag

Det blev inget mer skrivet idag.
Godnatt.

Min nya blogg

Hej!
Här kommer jag att skriva om mina resor, jobb, händelser och livets betraktelser i övrigt.
Sköt om er.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0